Schuifdeuren

Automatische deuren voor een vlotte toegankelijkheid

Bij PDS Automatische deuren en Tourniquets zijn we voortdurend op zoek naar een evenwicht tussen de optimale toegankelijkheid van lokalen en een afdoende beveiliging. Dat geldt zowel voor privéwoningen, handelspanden, openbare of industriële gebouwen en zorginstellingen. Ongeacht de specifieke eisen van de locatie zorgen onze elektrische deuren steevast voor een vlotte maar controleerbare mobiliteit voor personen en goederen.

Standaard elektrische deuren

  • Lineaire schuifdeuren kunnen enkelvleugelig of dubbelvleugelig zijn. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende types aandrijvingen en profielen, afhankelijk van het gewicht en de grootte van het systeem of de noden van de klant.
  • Telescopische schuifdeuren worden meestal toegepast op plaatsen waar er weinig montageruimte is, maar toch een degelijke doorgangsbreedte gewenst is.
  • Gebogen automatische schuifdeuren Gebogen of ronde schuifdeuren worden vaak geplaatst op plaatsen waar men een klein sas wenst te creëren.
  • Automatische draaideuren zijn geschikt als binnen- of buitendeur. Ze vereenvoudigen de in- en uitgang en worden veelal toegepast in die situaties waar de doorgangruimte beperkt is.
  • Tourniquetdeuren zijn de beste oplossing om wind en koude te bannen en het energieverbruik onder controle te houden. We hebben ze in twee-, drie- en viervleugelige uitvoering als binnen- en als buitendeur.

Deursystemen voor bijzondere locaties

  • Anti-paniek schuifdeuren of full break-out schuifdeuren zijn schuifdeuren die ook als nooduitgang gebruikt kunnen worden. Door een lichte druk op de panelen uit te oefenen kunnen de vaste en schuivende delen in nood opendraaien in de vluchtrichting.
  • Brandwerende schuifdeuren zijn beproefd volgens de NEN 6069 norm . In noodsituaties kan de automatische schuifdeur als veilige vluchtweg gebruikt worden. In geval van brand biedt de schuifdeur minstens zestig minuten weerstand.
  • Snelloopdeuren worden vervaardigd uit PVC en hebben een zéér korte openings -en sluitingstijd. Ze worden vooral ingezet in ruimten waar een stabiele temperatuur, hygiëne en geluidsisolatie belangrijk zijn.
  • Hermetische schuifdeuren schermen ‘clean areas’ zoals operatiezalen, laboratoria en lokalen in de farmaceutische en voedingsindustrie af van de buitenwereld.

Type schuifdeuren